Vacature:

Onderzoeker plantinhouds­stoffen

M/V | 32-38 uur per week

Wie zijn wij?

VARTA is onderdeel van laurierkwekerij Gova in Nispen. Vanuit de kwekerij en het idee om gesnoeid laurierblad te verwerken tot een nieuw product, zijn we de mogelijkheden gaan onderzoeken om dit te realiseren. Hiervoor is een kleinschalig laboratorium opgezet waarin we gewassen en agrarische reststromen kunnen onderzoeken op inhoudsstoffen en de toepassing hiervan. Inmiddels worden we ook door andere kwekers ingeschakeld om hun reststromen te onderzoeken en de mogelijkheden in kaart te brengen.

VARTA is een praktisch ingestelde onderneming. In kort cyclische projecten werken we toe naar tastbare resultaten voor onze opdrachtgevers. Reststromen verwerken we tot innovatieve producten op verschillende gebieden. Denk hierbij aan hoogwaardige toepassingen zoals in cosmetica, food, farmacie of gewasbeschermende werking. Om de stap van start-up naar grow-up te maken zijn we op zoek naar een onderzoeker om ons team te versterken.

Functie­omschrijving

Een leergierige en enthousiaste researcher die werkt aan de ontwikkeling van perspectiefvolle innovaties op gebied van reststroomverwaarding uit tuin- en akkerbouw. Je vindt het belangrijk om je kennis in bredere context toe te passen. Je bent binnen het vakgebied in staat om je een dossier snel eigen te maken op een niveau dat je een serieuze gesprekspartner bent.

Je zet nieuw onderzoek op, voert het uit en analyseert data uit het onderzoek. De werkzaamheden die daarbij komen kijken zijn o.a. literatuurstudie, laboratoriumwerk en het bezoeken van kwekers en producenten.

Herken jij jezelf in de volgende beschrijving?

 • Je hebt een Bachelor of Master of Science (MSc) in tuinbouw, plantenfysiologie, biologie, levensmiddelentechnologie of andere gerelateerde plantenwetenschap.
 • Ervaring met weefselkweek is een pré.
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed in woord en geschrift.
 • Je hebt kennis van programma’s zoals MS Excel, Word, PowerPoint en Teams.
 • Efficiëntie, wetenschappelijke nauwkeurigheid, uitstekende rapportage- en
  communicatievaardigheden zijn essentieel voor jouw rol als onderzoeker.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar ook uitstekend samen met het team.
 • Je bent iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en een flexibele
  en positieve werkhouding heeft.
 • Mocht iets anders verlopen dan gepland, dan is het vermogen om proactief
  te reageren, terug te koppelen en soms digitaal te overleggen met het team
  en/of de opdrachtgever een must.

Wat mag je van ons verwachten?

Je bent van harte welkom in ons innovatieve en informele team. Er is bij ons veel ruimte voor jouw ideeën en inbreng. We vinden het fijn als je meedenkt over nieuwe mogelijkheden om tot de meest innovatieve, kwalitatieve en creatieve oplossingen te komen.

Je ontvangt een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring en de start-up fase waarin VARTA zich bevindt. Secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenopbouw zijn geregeld. Het uiteindelijke salaris bespreken we graag in een persoonlijk gesprek. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan ervoor gekozen worden te starten in een aanloopschaal, hiermee creëren we meer tijd voor een goede basis voor het optimaal uitvoeren van de functie. VARTA stimuleert jouw ontwikkeling met opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Wil je solliciteren naar deze baan?

Mail dan je motivatie en je CV naar jobcoach@gova.nl óf vul het sollicitatieformulier onderaan deze pagina in.

Deze vacature staat open tot en met 2 juli 2021. Na deze datum ontvang je een bericht of je uitgenodigd wordt voor een eerste kennismaking.

Wij werven zelf voor deze vacature.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Sollicitatie­formulier

Upload CV