Het team

Laura

Onderzoeker

Begonnen bij VARTA als stagiaire, is Laura niet meer weggegaan en maakt ze nu onderdeel uit van ons team.

Naast haar studie Biologie aan de universiteit van Leiden, is ze meerdere dagen per week te vinden op het lab, in de kwekerij of sluit ze aan bij een werkbezoek. Laura is druk bezig met onze fermentatie bioreactoren.

Moniek

Onderzoeker

Begonnen bij VARTA als stagiaire uit Zeeland, is Moniek bij VARTA in Brabant blijven hangen. Met haar passie voor biologie en plantengroei is Moniek druk bezig met onze weefselkweek van laurier (Laurus nobilis).

Zaden, stekjes, cellen… Dat alles steriel en in klimaatkamers. In al deze vormen probeert ze de laurier te vermeerderen. Moniek is bezig om goed werkende protocollen vorm te geven.

Tijdens haar verjaardag kan het team genieten van de echte Zeeuwse bolussen, en die vinden wij Brabanders ook heel lekker!

Merijn

Onderzoeker

Ook Merijn is bij VARTA begonnen als stagiaire en is na het behalen van zijn Master in Biotechnologie aan de universiteit van Wageningen niet meer weggegaan. Zijn specialisatie Biobased Sciences and Technology past precies bij de verduurzaming van de tuinbouwsector waar VARTA zich mee bezig houdt.

Bij VARTA is Merijn druk bezig met de reststroomverwerking van de tuinbouwsector door middel van fermentatie. Hij wisselt hierin het werk op het lab af met verschillende testen aan machines op de kwekerij.

Nicole

Hoofd R&D

Met haar biochemische achtergrond, haar teamgeest en haar grote affiniteit met planten is Nicole helemaal op haar plek binnen het team van VARTA. Ze stuurt en coördineert het team om projecten succesvol op te starten en af te ronden waarbij ze de kwaliteit altijd hoog houdt.

Ook is ze graag op het lab bezig met uitdagende experimenten. Bovendien is ze erg trots op het creatieve team wat zich gevormd heeft.

Charl

Directeur

Vanuit zijn achtergrond als laurierkweker kijkt Charl met een open blik ook naar andere gewassen. Hij spreekt de taal van de kweker als geen ander, dus binnen het VARTA team maakt hij de vertaalslag vanuit gewassen naar het onderzoek.

Altijd in beweging, letterlijk en figuurlijk, op zoek naar biobased mogelijkheden in het kader van de circulaire economie. De enige man binnen het VARTA team… dus niet te missen!